11 marts, 2013

Bakker og isvand.

Jeg roder stadig med løsninger på at vise jer turene. Min nuværende fremskridt er noget Google Earth, som jeg varmt kan anbefale.
Denne fil er en optagelse at ruten via google earth, og eg tror det kræver selvsamme at se den. (I gemme bare filen trækker den over i Earth, så tror jeg den kan afspilles som video)
-Tur video-

En anden mulighed er dette link: -Rute link-
Som under fanen "summary" kan åbnes med Garmin og TomTom (og Google Earth, hvilket jeg selv gør).




Det er en meget sjov oplevelse. Og det brugte jeg en del tid på i sidste uge sammen med mine "spinning ture", så jeg havde en okay fornemmelse af hvad jeg gik ind til denne gang.
Længden af turen er meget det samme som sidste gang, forskellen ligger i bakkerne op og ned.
Og denne gang kom jeg bedre forberedt, ihvertfald energimæssigt.

Min plan om spinning turene, altså de der 3 dage om ugen jeg smutter ned og cykler på en kondicykel i 60 minutter med 30+ km i timen lader til at have haft en effekt. Var da ihvertfald en del mindre forpustet på turen, oven i hatten havde jeg energi gel som jeg guffede efter små 10-15 minutter. Det smager absolut ikke godt, men det virker vist.
Vejret var dog lidt en sag i sig selv. Det blæste en halv pelikan og jeg hører chill faktoren var på -15/20 grader, hvilket er meget meget koldt. Oveni hatten var der rent faktisk frost vejr. Resultat: frossen vandflasker.

Det er bare ikke godt når man er tørstig og pruster afsted, men jeg overlevede.
Selve turen gik faktisk forbløffende let, og jeg var træt da vi kom hjem, men jeg kunne have kørt videre hvis det skulle have været, og jeg blev kun skubbet 2 gange.
Den ene gang op ad bakken var guld, den anden gang tror jeg bare jeg var lidt for langsom også er det ikke så sjovt. Specielt fordi jeg rent faktisk på det tidspunkt havde mere at give af, men ingen lunger til at kommunikere det. På den anden side, så kan jeg også bare lette røven ;)

Tempoet er stadig ikke højt nok, men vi har også god tid endnu. Faktisk hjalp det rigtig meget på min selvtillid at jeg på et par steder kunne tage lidt vind for en medrytter som så ud til at have det hårdt. Jeg er selv meget i zonen med at blive dækket ind, og jeg forstår allerede den store betydning af at ligge i læ af en anden rytter. jeg har fået meget støtte på den front så at kunne give den samme støtte tilbage til en anden rytter varmer. Det fede er når man så også kan gøre det uden at trække veklser på det. Tror det er en sportstosse ting at man lige skal dukke hinanden, en del af kulturen. Det gør bare nogle mennesker meget stædige...

Kulden...
Normalt sveder man efter de her ture... Jeg fandt ud af da jeg kom hjem at jeg havde glemt termotøjet, hvilket kom til udtryk da jeg steg af cyklen... Der var jeg kold. Ikke bare sådan du fryser lidt. Nej, sådan du har lagt og sovet en brandert ud på græsset kold. Heldigvis kan jeg tåle hypotermi til en vis grænse, men jeg har ikke meget kontrol over min krop når det er. Men fed oplevelse at stige af cyklen, og jokke rundt i 2 minutter før man finder ud af hvor kold man er. Så har man arbejdet...

mine spinning ture som jo foregår mandag, onsdag og Fredag tror jeg at jeg sætter det urealistiske mål at nå op på 50 i timen 60 minutter, p.t. hedder det 31 km/t og jeg satser på i den kommende uge at komme højere op. Starter nok med at sætte den et gear op, har indtil videre kørte på level 10. Men om et gear op sætter farten tilsvarende op ved jeg ikke. Vi får se.

Næste søndag bliver turen vist mellem 45/50 km så må vi se om jeg kan gøre som jeg siger og fortsætte, for jeg kommer stadig sidst i mål og jeg er ikke super frisk når jeg kommer.....