18 juli, 2013

Dag 5

Så er dag 5 overstået og vi er landet i det mest øde sted man kan forestille sig. Og der er skide hyggeligt.
Nu fandt jeg så ud af hvad det var med den der Huys bakke som de havde hylet om siden vi fandt ud af vi skulle forbi den.
1. Det er slet ikke nødvendigt at køre op ad den
2. Den er stejl på en måde så man ikke kan forholde sig til det.

Lad mig prøve at forklare hvor stejl den bakke er:
Den starter med små 100-150 meter hen til et sving, og der går det sådan nogenlunde stejlt opad, men det er ikke mere end at man kan da gøre det hvis man vil og der er jo ikke så langt. Rundt om svinget stiger det lige igen ikke umenneskelig meget men nok til man lige tager en dyb vejrtrækning men man fortsætter da, det er jo lettere at cykle op ad end at gå ikke.
Næste sving der stiger den lige igen, og ja okay nu er den ikke bare lidt stejl men faktisk ved at blive lidt af en udfordring, og du kan se hen til næste sving. Rundt om det sving stiger den lige en nyk mere og nu begynder den altså at blive halv umuligt at køre op ad. Hvis man er frisk fortsætter man bare, næste sving stiger den igen også begynder man altså at være helt med på det system. Der findes gode youtube videoer af folk der har bekæmpet den. Men det er en bakke man skal ville sloges med hvis man skal op. jeg kom cirka halvvejs før jeg indså at det pjat var ikke noget jeg gad, hvorefter jeg klikkede ud, stod af på et sted hvor man ikke vælter af at prøve. Også gik jeg bare resten af vejen opad.

Det bedste af det hele var at turen videre gik venstre om ned af bakken, ned i byen og derefter op igen af en noget blødere men tilsvarende bakke, så op ad Hyes, få kaffe og kage, ned igen og op af hulet igen. Der var seriøst sure minder på det tidspunkt.
Men ellers har det været rigelig fladt og roligt afsted idag igen. Noget varmt, faktisk pisse varmt og mine lår er blevet solskoldet. Men vi kommer videre.

Nu kommer sidste rigtige strabasse, og jeg sidder faktisk og skriver det her inden morgenmaden. Som jeg har hørte det bliver det 200 kilometer med masser af op og ned ture, og egentlig er planen at vi skal køre med 28 i snit. Det tror jeg dog ikke sker idag, Jeg tror at gennemsnittet bliver omkring 20 hvilket betyder vi landet klokken 19-20 stykker i aften. De tunge drenge sger det er noget pjat og ikke passer, men lad os nu se. Jeg er ihvertfald klar på opturene, jeg er så knapt så glad for nedturene, dem finder jeg direkte ubehagelige. Der er alt for lidt kontrol over situationen med 60 i timen ned af en bakke. Der skal ikke meget til i form af grus, huller eller andet i den stil før cykel slipper vejen og du ingen kontrol har over resten, og det er jeg meget modstander af. Heldigvis har jeg gode ben til at tage de lange seje træk op ad bakker. Det slider vist ikke så hårdt på mig som så meget andet.

Nå nu må jeg hellere ned og få noget morgenmad inden vi skal på vejen.

(Vi er forresten i Smølfernes hjemland nu, Belgien)