18 marts, 2013

Vind og Vejr


Nu stod jeg og kiggede ud af vinduet omkring middagstid i lørdags og kunne se at det der snevejr det var vist ikke bare lige var en her og nu ting. Og hen mod aften fik vi også beskeden om at vi ikke lige skulle på turen i om søndagen, hvilket jeg havde gjort klar til med Endomondo, været i Hadsund og hente mere termotøj og vanter.

Skidt tøjet blev testet af på en kælkebakke og en lille snemand i stedet til ungernes store fornøjelse, at jeg så ikke kommer på vejen i uge 11 det overlever jeg nok.Ville også have undret mig meget hvis vi skulle på vejen i sne.

En ting man opdager rimelig hurtigt som uerfaren er hvor lidt der skal til for at styrte på de cykler, og jeg er nok lidt mere forsigtig end jeg umiddelbart lader til i hverdagen.


Til gengæld fik jeg kørt i centeret hele ugen, altså mandag, onsdag og fredag og lærte noget nyt. Det er let at give op.... Efter små 15 minutter på den cykel ved man bare der er 45 minutter af ren kedsomhed. Hurtigt falder tempoet lidt fordi man så begynder at slappe af, meeeen det holder bare ikke i længden.
Jeg satte cyklen et gear op så jeg nu kører på gear 11, og har en plan om 32 km adgangen.
Til at starte med troede jeg at det skulle hedde 32-33-34 henholdsvis mandag, onsdag og fredag. Men det holder ikke. 32 er faktisk pænt hårdt at holde tempo på i en time, og der skal ikke meget til at vælte læsset.

Når jeg lægger ud de første 10-15 minutter ryger den fint op på 34 til 35, men så falder den fordi jeg kommer dertil hvor jeg rent faktisk skal til at arbejde for det, også er det at 45 minutter er lang tid, og det er let bare at sige, nå ja så blev det kun en 30 minutter idag. Og jeg er tæt på hver gang.
Det der holder mig igang er trods... Det skal være løgn jeg ikke kan gøre det hele vejen, også tager man lige 5-10 minutter mere.

Egentlig svinger min fart rigtig meget da jeg kan tage en slapper engang i mellem og lige sluge lidt vand, så ryger jeg gerne end på 20-25 i en 30 sekunder, også skal det jo indhentes igen so farten skal op over 32 (ellers lander jeg på jo mindre til sidst).
Jeg lader dog til at komme op og sloges lidt med maskinen da den ikke kan lide når min puls er over 190, hvilket den gerne kommer hvis jeg skal over 36 i mere end et minuts tid. Så beder den mig trodsigt med alarmer og jeg ved ikke hvad om at "slappe af", come on....
men det er okay, jeg gør det jo egentlig også kun når eg er kommet for langt bagud, det kan være hårdt at skulle hente 30 sekunder.

Jeg måler gerne op mod at nu hvor jeg lige kører 32, hvilket er et super lækkert tal, da det er deleligt med mange tal: 2x2x2x2x2 = 32, hvilket ikke lige passer så godt med 60 minutter, men 60 er da stadig deleligt med 2, 4, 12 og 24 hvis man vil acceptere halve (2,5 minutter er en 24. del af en time).
Som I kan se så keder jeg mig rigtig meget på den maskine.....

Nå. Lad os håber vi snart får noget tørvejr i næste uge, glæder mig lidt til at prøver krafter med den planlagte tur. Og se hvad jeg rent faktisk laver af gennemsnit på sådan en tur.