27 maj, 2013

Nu kører det + Århus Rundt


Ja ja, nu mest omkvædet jeg har i mit hovede :)

Jeg fik jo om fredagen afprøvet konceptet om at køre lavt gear. Meget interessant resultat.



Ruten var nogenlunde planlagt, tiden lidt mere iffy. Men læg lige mærke til gennemsnitshastigheden: lige knapt 25 km/t det havde jeg sgutte regnet med. Faktisk var den på 26 lige udenfor fladbro hvor jeg lige snød mig til et kig. Og nu fik jeg så kørt turen her.
Jeg kan dog se at det der med at lægge en rute også ud og køre den. Det holder ikke med træningsplanen. Der bliver det op på geden også bare derud af...
Nu er træningssessionerne også bygget op lidt anderledes end hvad selv ville gøre. Men fra et træningsperspektiv er det faktisk ret smart, f.eks. første session her mandag:
10 minutters opvarmning køre i moderat fart
2x20 minutters (75% max puls)
Kadence 80-90 ( total tid = 2 timer)

Jeg måtte lige høre første gang hvad mening lige var, og det er at starte op med at køre i et okay tempo som jo er en 20-25 mindst i en 10 minutters tid bare lige for at vågne op.
Så tager man fat og drejer pedalerne rundt så man hurtigt man nu kan, helst 80-90 omdrejninger pr minut i 20 minutter. I de 20 minutter skal pulsen så ligge på omkring 75% af max puls. Så tager man en pause (altså bare kører videre i et okay tempo indtil man lige har styr på sin puls igen. Når man er klar tager man så 20 minutter igen. Også kan jeg "slappe af" resten af turen indtil jeg har kørt godt 2 timer.

Min normale reaktion på dette ville være: jamen hvorhenne?
Svaret: På vejen selvfølgelig!
Hmmmm. Det bliver noget nyt at skulle bare køre derud af også se hvor jeg lander. Så der skal nok komme god underholdning i mine Endomondo ruter de næste par uger :)




Jo jo, vi var jo med i Århus rundt. Tiden vi havde til turen var nok lige presset nok og i henhold til tidsplanerne kom jeg faktisk ind 55 sekunder over lukketid (jeg startede uret 5 minutter før vi fik startskudet).
Nu var det heller ikke os der kørte langsomst, faktisk kørte ikke engang jeg langsomst. Denne tur gik jeg seriøst kold cirka 10 kilometer før mål, lidt en blanding af at vi ikke kørte hurtigt nok, og at tempoet vi havde måske var lige højt nok til flokken som så. Jeg faldte bagud til sidst og måtte se hvad jeg betragter som feltet stikke af fremad. Som bagtanke mindes jeg dog at det kun var cirka halvdelen af holdet der var foran mig, og dem bagfra fik ikke hentet mig selvom jeg bare blev langsommere og langsommere, og i dag synes jeg godt jeg kunne have kørt noget hurtigere op ad den sidste bakke lige have givet den en extra skalle til sidste, nåå skidt. Jeg kom i mål, rimelig bustet, men det skyldes mest at jeg faktisk ikke havde mad med. Jeg blev jo dødsulten 10 km før depotet på 90, og da vi nåede frem havde de ikke noget brød, men kun chokolader. Lige før de ikke havde vand. Og der var ikke lige tid til jeg både ville tisse og blande vand. Det sker ikke igen. Jeg skal nok huske maden fremover.

Ellers må jeg sige at de HighFive Berry tabletter jeg brugte var en fornøjelse. De virker som de skal og de smager okay, faktisk smager de ligesom en grøn monster uden brus og det kan vi lide. Det var ikke lige valgt helt med vilje, men det lader til at de er ret gode. Gel refill flaske... jo jo, føj for en smag, men den var på den anden side til at styre og virkede perfekt.
Cykeltaske til alt grejet, tjek. Den er pisse stor og den dækker for min ene vandflaske, men den er 1.000 gange bedre end ingenting og jeg kan bare drikke fra den anden flaske.
Nu havde jeg værktøj og kædeolie med, hvilket lige gør at man skulle være ops på hvad man hælder i munden. Kæde olie er ikke super velsmagende (bedre end gel'en alligevel). Men teoretisk set kan jeg have telefonen deri, men muslibar, gel og værktøj så kører vi.

Bliver spændende på søndag om jeg har fremgang.