03 juni, 2013

Harder, Better, Faster, Stronger.

Det var så første uge med ordentlig træning. hvilket betyder en små 320 kilometer.

Ja du læste rigtigt 320 kilometer. Fordelt over 4 ture, så det er 80 km i snit. Hvilket egentlig bliver nogle sjove tal når vi tænker på der er en mega lang søndags tur og en 80 km Onsdagstur under normale omstændigheder. hmmm...
Gennemsnits tempo for ugen har været 2,33 min/km eller 23,54 km/t
Det er for lidt men jeg er udmærket tilfreds lige idag.

Nu hev jeg statistikkerne frem og den mest rammende kommentar jeg fik var: Ja... Men du kan ikke køre til Paris på statistikker.
Sindsygt rammende bemærkning. Og den slog mig lige i hjertet. Faktisk tror jeg nu hvor jeg har tænkt lidt over det at flere prøvede at sige det samme, men ingen har kunnet sige det så tydeligt.

Og manden har jo fuldstændig ret. Jeg kommer jo ikke til Paris ved at analysere tal eller manipulere dem. Jeg kommer derned ved at ændre på grundlaget for tallene. Egentlig er den indstilling en sygdom der breder sig i befolkningen at hvis man nu lige har en fin graf så bliver alting bedre på en eller anden måde. Nææææ egentlig ikk.

Grafen kan vise dig hvordan noget er ved at udvikle sig hvis trenden holder. Den bringer ikke noget resultat med sig, og næste datapunkt kan i princippet vende det hele på hovedet.

Puha, sorry for social filosofi lektionen.

Nu har jeg fået mig et puls ur og kan se hvad min puls er når jeg tøffer afsted, og min speedometer virker stadig som vinden blæser. Men i tråd med ovenstående er det nok også fint nok.
Jeg er ikke mange sekunder i tvivl om hvor jeg skal køre henne i flokken: Jeg skal ligge på indersiden 3 mand  nede. Der er det nemlig ikke mig der bestemmer farten og jeg kommer ikke til at sætte fart på dem foran, plus jeg ligger godt til at råde "1 ned" hvilket betyder der skal køres lidt langsommere.
Mit store problem er at jeg ikke ved hvad jeg rent faktisk kan og ikke kan, så jeg cykler bare derud af, og jeg er ved at være fint god til at følge efter et baghjul fuldstændig blindt. Når jeg ligger rigtigt kan jeg ikke se meget andet end det baghjul der kører foran mig. (Nu fik jeg lige en på lampen om det ikke var nok...)

Når jeg så ligger som nummer 2 (der ligger oftest en stærk rytter som nummer 1) så hænger jeg bare på baghjulet foran indtil jeg falder af og ikke kan cykle mere fordi jeg har kørt for hurtigt. Det handler nemlig ikke om at køre hurtigt, men om at køre længe.

Hvis jeg skulle ligge forrest vil jeg blive hvad man kalder en vindbryder, det er den rytter som skal køre i konstant modvind, så resten af holdet slipper. (Nej det er jeg slet ikke stærk nok til)

Og kommer jeg for langt ned begynder jeg at slappe for meget af. Men som jeg har sagt mange gange nu, så er vi i overlevelses stadiet. Jeg er ikke et sted hvor jeg kan hjælpe andre end mig selv, og jeg er nødt til at tage de krummer der falder af. At ligge nummer 3 med vindbrydere og andre groft udnyttende elementer er bare hvad der skal til.


Som jeg skrev i toppen så ser jeg ud til at have en gennemsnitsfart på 23 km/t nu, hvilket ikke er nok da jeg skal op på helst 28 vil gerne på 30, og det er hvor mine fine statistikker kommer ind i billedet fordi de netop nøgent giver mig nogle tal, jeg kan pule rundt med som det passer mig, dog har jeg de nøgne tal som jo ikke lyver eller ligende. Så ja, der var modvind, min hofte var ude af balance, det regnede... Fucking lige meget i sidste ende. det hedder 28 eller smut, så det er bare at bide tænderne sammen og finde ud af det.


Nu er jeg igang med 6 ugers træning tilbage, nu skal der leveres og der skal holdes fokus. 6 uger passer lidt med en uge pr dag på geden sydpå.
Jeg tror jeg kunne finde på at udvide med flere poster, evt. en pr tur. Nu må vi se.