04 juni, 2013

Skubbet mandag

Så kom jeg ud forbi Udbyhøj, hvor jeg har brugt mange at mine barndomstimer. Godt nok på den forkerte side af vandet, men det gør ikke noget, det var en dejlig tur. Nu har jeg ikke selv analyseret de stats der er til rådighed ud over lige forsiden med kort, længde og timen:


Det jeg altid kigger mest på at grafen, faktisk synes jeg den ville være mere bevendt hvis man vendte hastigheden på hovedet, så topfarten var på bundlinjen og 0 var i toppen.
Hvorfor spørger du? Jamen det grå er bakkerne i terrænet, og om alt andet lige vil jeg da køre langsommere op at bakken og hurtigere ned ad bakken. Det sjove at kigge efter er at se om farten og terrænet følges ad. Hvis dette er tilfældet må det betyde at jeg har kørt stabilt.

Jeg vil hellere køre 100 km på 10 timer og 200 på 20, end jeg vil køre 100 på 3 timer og 120 på 4 timer.
Første eksempel antyder jeg bare kører derud af og der ingen udfordring er. Det andet eksempel antyder jeg er blevet træt og højst sandsynligt ikke kan køre de næste 50 km, og den er farlig. Meget farlig.
Jeg har forresten selv indtastet gennemsnitspulsen. Pulsuret kan nemlig måle den, og jeg synes egentlig den er fin at have med. Den højeste puls jeg har set på uret er lidt over 190 men for nemhedens skyld siger jeg min maks. puls er 200 hvilket betyder jeg har kørt med 80% puls i lidt over 2 timer. Ganske tilfredsstillende.

Her i søndag fandt jeg jo ud af det var mere interessant hvis jeg bare holdte en puls under de her ture, end at jeg skulle slappe af for at komme ned på de der 70% som nogle gange er intervallet.
Så eg kører puls 80% så vidt det er muligt og hvis jeg har overskudet og energien til det, så napser jeg gerne lige et forsøg på 3 minutter 95% puls (190) hvilket er mega svært at komme op på og at holde. Men jeg prøver.

En ny oplevelse i dag, hvilket sikkert skyldes jeg var rimelig sulten var at jeg meget hurtigt faldt i puls i dag, så jeg måtte flere gange faktisk kæmpe lidt for at kommer op i pulsen igen, bare fordi jeg ville have lidt vand. Ny udfordring :)

En anden udfordring jeg har udset mig er at tage tidligt afsted i morgen på Hadsundturen.
Når vi kører til Paris kommer vi jo også sent hjem og skal tidligt videre. Lige i dag har jeg muligheden for at prøve det af (uden det er en 2x180 km weekendtur.)
Puha, bliver spændende om jeg ikke får den under 3 timer i morgen. gennemsnits hastigheden i dag var jo trods alt 26, hvilket er nok. Der var bare ikke mange bakker. Ja ja.

Som sagt i søndags, det er ikke målinger, grafer og statistikker der får mig til Paris det er mine ben der drejer pedalerne rundt, så sæt i gang....

P.S.
Jeg glemte at nævne min ynglings statistik: Omgangstider (og rekorderne).
Der er en fin hare og skildpadde på intervallerne, og de kan ikke bruges til voldsom meget, men jeg vil gerne de stort set holder sig under 2 minutter pr km, eller 20 minutter pr 10 km (100+ turene).
Jeg kan se jeg laver flere og flere af dem, og fair nok at jeg ikke lige kører 30 km/t opad bakkerne, men jeg vil gerne at jeg bare gjorde. Nu vil jeg lege med det og se hvordan det ser ud.