28 april, 2013

Tilbage på sporet..

Sidste søndag var jeg ikke lige i en fysisk tilstand til at køre ret lang.
Resultatet var også at jeg efter godt 50-60 kilometer gik fuldstændig død. Og det er altså ikke sjovt på de her ture. Normalt skal der bare en energi gel eller ligende til så får man lidt gang i musklerne igen og kan stampe videre, langsomt men fremad.
Det skete bare ikke for mig i søndags og da jeg havde fået kæmpet mig frem til pause stedet og drukket noget vand, ædt noget gel, og kager var jeg stadig i en sølle tilstand.
Lige efter pausen tog vi så lige en tur op ad en bakke som slog alt energien ud af mig igen også havde jeg ellers udsigt til 40 kilometer hvor jeg knapt nok kunne køre på lige landevej.
Holdet fik jeg aldrig helt forklaret min situationen og de var enormt velmenende og skubbe mig som de også gjorde på første tur. Faktisk var jeg i dårligere stand end jeg var på første tur. Men man nægter jo at give op (+ jeg tænkte servicebilen kunne samle mig op hvis jeg skulle skrabes af vejen).

Jeg fik trilleret mig de 85-90 kilometer for hold kaptajnen beordrede mig til at hænge på servicebilen resten af vejen (der havde han også skubbet mig 15 kilometer på lige vej). Så jeg kom da hjem, men jeg var hverken stolt, glad for turen eller i god stand.
Her i fredags havde vi i forbindelse med helligedagen en tur på 73 km, og jeg havde gået hele ugen og skidt grønne frakler da jeg var blevet godt bange på at køre med holdet (jeg gik også helt i brædderne om onsdagen og sov faktisk hele dagen + natten på begge sider).
En hurtig undskyldning til kaptajnen om ikke at møde op fredag men at tage sin egen tur.

Det blev en tur på 79 km her hjemme fra over til Hadsundvej, til Hadsund, bagom fjorden til Hobro, og tilbage til Randers hjemad. Det tog 3 timer 17 minutter. Det er en okay tid, stadig lidt for langsomt, men ikke dårligt, og turen gav mig modet tilbage.
I dag tog vi så lige 105 kilometer på lidt under 5 timer. Og det var faktisk en del hårdere og langsommere end min egen tur, ikke fordi der lige var 20 km mere, men jeg ved ikke bakkerne??? Det korte af det lange er en gennemsnits hastighed på 1-2 km/t under min egen tur, mere prusten og trættere ben. Ret underligt i mine øjne da det at køre i hold burde øge hastigheden.

En anden vigtig detalje som betyder noget på Pro folket er at der er forskel på gennemsnitlig kørehastighed og gennemsnitshastighed, og når de snakker så er det køretid, hvorimod at jeg altid snakker om hele turen inklusiv pauser (dem piller pro-folket lige ud af ligningen, hvilket øget tempo).

Men det er rart at være tilbage, at jeg så nu er blevet venligt og bestemt beordret til at træne mere landevej (før dagens tur), betyder eg nok må prøve at køre Hadsund/Hobro turen om onsdagen, så bliver målet at få den under 3 timer....
En grund til landevejs ordren ligger i at mine spinningsture ikke giver den samme vekslende modstand som landevejen gør. Og en time er jo egentlig heller ingen tid mere..

Jeg bruger stadig Endomondo på turene, hvor ruterne kan ses uden man behøver at logge ind. Hvis man er til at følge hvad jeg laver på den cykel acceptere jeg ukritisk venne-anmodninger, og jeg poster jo pr. automatik sessionen på min facebookvæg, når jeg stopper trackeren. Sjovt nok kan jeg ikke selv se det, men hvis nogen laver en kommentar får jeg det vel at vide derinde..


Sidste søndags katastrofetur
Store Bededagsturen (Ser lige jeg brugte 3 timer 27 minutter, og ikke 17 på den).
Dagens tur